Afdekkingen worden toegepast op tanks en op folie opslagsystemen voor verschillende redenen; men wil de weersinvloeden buiten het bereik van het medium houden, of men wil de afdekking gebruiken om een gesloten vat te creëren om gassen op druk in te houden.

De afdekkingen zijn prefab en kunnen bestaan uit diverse materialen zoals prefab staal poeder epoxy gecoate daken en/of rvs daken, maar ook flexibele pvc daken of flexibele pvc/LDPE drijvende afdekkingen op bassins. Drijvende afdekkingen worden veelal ingezet daar waar de tank de ontstane krachten van de pvc spankap niet meer kan hebben.

SPANKAP

PVC Daken: een doeltreffende en economische en onderhoudsarme manier om een (prefab) opslagtank af te dekken is een PVC spankap. De duurzaamheid van de materialen is groot, en onderhoud is nagenoeg geen. Montage binnen 1 a 2 werkdagen.

Ook de grote range in diameters en hoogtes van de tanks in combinatie met sneeuwlast en wind geven deze spankappen een groot inzetgebied. Ook halve spankappen op rioolwaterzuiveringen zijn mogelijk.

GEDEELDE SPANKAP

Op rioolwaterzuiveringen heeft men nu de mogelijkheid om de slibbuffers waar een loopbrug overheen zit en waarbij de aandrijving van de schraper in het midden zit, te overkappen. Hierbij wordt de spankap aan de loopbrug bevestigd en blijft het looppad vrij.

DUBBEL MEMBRAAN DAK

Een dubbel membraan dak is een dubbelmembraanafdekking, waarbij de buitenste afdekking altijd op druk gehouden wordt. Hierdoor hebben regen, sneeuw en wind er weinig vat op.

De afdekking heeft een groot voordeel ten opzichte van silodaken door een groot variabel gasopvangcapaciteit en kan dienen als afdekking van een vergister of navergister, om gas tijdelijk op te vangen. Uiteraard voldoet een dubbel membraan dak aan zowel de lokale als aan de Europese milieuwetgeving.

DRIJFDEK

De ideale en goedkope afdekking voor ieder type silo! Een drijfdek kan op (bijna) elk type silo, zowel nieuw als bestaand.

Het grootste voordeel van een drijfdek is dat er geen enkele belasting op de silo wand komt. Een drijfdek is goedkoop, maar vraagt wel iets meer aandacht en onderhoud. Het water moet bijvoorbeeld wel afgepompt worden.

ALUMINIUM DAK

Voor grote opslagtanks die moeten worden afgedekt, waarbij een stalen dak niet meer haalbaar is, kunnen we de veel lichtere aluminium daken toepassen. Deze kunnen zeer grote overkappingen aan mede door het lichte gewicht.

STALEN DAK

Voor de kleinere opslagtanks met een diameter tot zo’n Ø 24 meter kunnen we de stalen daken toepassen. Deze kunnen zijn gemaakt van prefab staal epoxy poeder gecoat en/of van roestvast staal.

Desgewenst kunnen ze ook druk opvangen en worden uitgevoerd met een top entry mixer.

VLAKKE AFDEKKING

Vlakke afdekkingen worden veel toegepast bij tanks die in gebouwen komen te staan waarbij weersinvloeden minimaal zijn.

Deze vlakke afdekkingen zijn niet beloopbaar, maar wel gunstig wat betreft gewicht en aanschaf. Ze kunnen in dunne staal profiel plaat worden geleverd voorzien met een coating. Meestal zijn de ondersteuningsprofielen licht en gebogen van vorm.

GAAS AFDEKKING

Om te voorkomen dat eventueel ontstaan schuim weg waait uit een opslagtank kan er een gaasnet over de bovenrand van de tank worden gespannen. Hiermee voorkomt men dat er eventueel verontreinigingen via het schuim op het omliggende terrein komt. Dit voorkomt milieuschade en schoonmaakkosten.