In het foliebassin kunnen vloeistoffen zoals water, chemisch verontreinigd water, rioolslib, mest en eventueel overige vloeistoffen worden opgeslagen. De opslagcapaciteit varieert van 250 m³ tot aan bassins van 6000 m³ en meer.

 

FOLIEBASSIN MET DRIJVENDE AFDEKKING

In het foliebassin kunnen vloeistoffen zoals water, chemisch verontreinigd water, rioolslib, mest en eventueel overige vloeistoffen worden opgeslagen. De opslagcapaciteit varieert van 250 m³ tot aan bassins van 6000 m³ en meer.

Het foliebassin is uitvoerbaar met of zonder drijvende afdekking.

Indien er gemixt moet worden om de vloeistof homogeen te krijgen zijn verschillende mixsystemen als extra optie beschikbaar.

 

KWALITEIT

Het foliebassin kan op vele manieren worden uitgevoerd, zoals diverse afmetingen en verschillende aanlegdieptes. Afhankelijk van welke vloeistof er moet worden opgeslagen kan het foliebassin in diverse soorten folies worden uitgevoerd van ong. 600 gr/m² tot 1.100 gr/m².

De drijvende afdekking wordt voornamelijk uitgevoerd in een zware folie, gewicht rond 1000 gr/m². en kan worden uitgevoerd met een bewapening wat de folie een grote sterkte geeft.

Dit bovenkleed heeft een lange levensduur door zijn goede chemische- en UV bestendigheid en de constante soepelheid bij hoge en lage temperaturen.

De buitenkant van de dijken kunnen bekleed worden met taludbescherming, waardoor de dijken niet meer begroeien. De uitvoering van het afnamestation wordt aangepast aan de op te slagen vloeistof.

Alle toe te passen materialen zijn KIWA gekeurd.

 

UITVOERING

Het foliebassin is een gegraven put waarvan de vrijgekomen grond wordt gebruikt om de dijken te maken. Wij kunnen voor u het grondwerk verzorgen.

De aanleg diepte is afhankelijk van de plaatselijk heersende grondwaterstand. In het grondwerk wordt het onderkleed geplaatst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meestal 2 kranen en hulp van diverse mankracht om de foliekleden uit te vouwen. Daarna wordt het afnamestation geplaatst.

Eventueel kan er een mixer worden geplaatst waarna het bovenkleed het geheel afdekt. Een hekwerk met looppoort of tractoropening kan als optie om het geheel worden geplaatst.

MIXMOGELIJKHEDEN
Mixluik waardoor er extern van buitenaf kan worden gemixt.
Vaste opstelling bassin-mixer speciaal ontworpen voor moeilijk mixbare vloeistoffen.