De opslagtanks en afdeksystemen van ISS Tanks zijn zeer geschikt voor opslag-problemen waar de economie, de veiligheid, de productiviteit of milieu-overwegingen eisen om een doordachte opslag oplossing.

De geboute, geëmailleerde en epoxy gecoate en roestvrij stalen opslagtanks tanks en afdekkingen zijn ontworpen om een breed scala aan materialen, variërend van kunststoffen en chemicaliën tot mineralen en levensmiddelen op te slaan. Superieure coating technologieën stellen ons in staat opslagtanks te voorzien in een breed scala van gemeentelijke, industriële en agrarische toepassingen.

AFVALWATER TANK

Voor de opslag van industrieel afvalwater is er de afvalwater tank. Het water kan worden opgevangen om zo te kunnen worden gezuiverd.

DRINKWATERTANK

De drinkwatertank is geschikt voor zuiver water t.b.v. consumptie.  Deze tanks zijn in diverse materialen uit te voeren.

REACTOR

De anaerobe reactor wordt veel toegepast in de waterzuivering installaties.

Anaerobe afvalwaterzuivering is een proces waarin bacteriën in afwezigheid van zuurstof organische stof in het water omzetten naar biogas. Dit gebeurt in de vele anaerobe reactoren van verschillende afmetingen worden toegepast. Ze zijn in vele uitvoeringen toepasbaar. Gas/waterscheiders van de klant kunnen tijdens de bouw worden gemonteerd.

SLIB TANK

De slibtanks zijn ontworpen om de verontreinigingen in vaste vorm te houden en te laten bezinken naar de bodem.

Ze worden geïnstalleerd met verwarmingssystemen voor de warmtewisselaars of andere warmte-automatiseringselementen.

De Slibtanks kunnen ook met lokale watervoorzieningssystemen werken, die zijn uitgerust om bijvoorbeeld ijzer te verwijderen (m.b.v. zandfilters) en zo de volgende stap van het zuiveren van water te zetten.

VERGISTER

In een vergistertank wordt biomassa omgezet in gassen.  De vergister is een gasdichte, geïsoleerde, verwarmde en geroerde tank, waarin biogas uit de biomassa wordt gewonnen. De aanvoer van de te vergisten stof verloopt constant. De warmtewisselaars in de wand houden alles op temperatuur. Doormiddel van roerwerken kan de biomassa op gelijktijdige tijden worden geroerd.

Boven in de vergister bevindt zich de gasopslag. Bij grotere vergisters plaatsen wij een na-opslag. In deze gasopvang komen de resten biogas vrij.

BEZINK TANK

In een bezinktank wordt de eerste regen op die het meeste organische materiaal bevat. Doordat deze stof en deeltjes zwaarder zijn dan regen en water zullen ze naar verloop van tijd de kans krijgen om naar beneden te zakken. Deze eerste filtering zorgt ervoor dat er minder slib in de tank ontstaat.

Het water in de bezinktank is niet geschikt voor menselijk gebruik.

BELUCHTINGSTANK

In een beluchtingstank wordt lucht door het afvalwater geblazen waardoor er veel zuurstof in het water vrij komt. Doormiddel van deze zuurstof zullen de bacteriën het afval in het water afbreken. Het water kolkt en schuimt ten tijde van deze beluchting.

Hierdoor vindt een biologische afbraak plaats in het water.

NEUTRALISATIE TANK

In de neutralisatietank komen vloeistoffen binnen die basisch en/of zuur zijn. Deze worden in de neutralisatietank geneutraliseerd en terug gebracht naar een neutrale pH waarde.