membraamVoor het opslaan van biogas worden stalen of betonnen opslagtanks gebruikt voorzien van een biogas dubbel membraan afdekking. De biogas afdekking bestaat uit een biogas bestendig binnen-membraan dat direct in contact is met het biogas met daarboven een buiten-membraan dat als afdekking dient. Het biogas dubbel-membraan wordt door middel van een strip op de betonrand, of op het bovenhoeklijn van een prefab stalen tank gemonteerd. In het midden wordt een houten middenkolom met spanbanden vanaf een rvs 316 nokschotel afgespannen naar de tank. Hierover wordt een PE-net gespannen. Het binnen-membraan ligt op het net. Tevens dient het PE net ter ontzwaveling. Over het binnen-membraan loopt een koord om de vulhoogte van het binnenmembraan te meten. Door middel van een ATEX ventilator wordt het buiten-membraan constant bolvormig gehouden.

Kwaliteit: Het biogas dubbelmembraan binnendoek en buitendoek zijn vervaardig met de hoogste kwalitatieve materialen. Het binnenmembraan wordt vervaardig van een hoogwaardig biogas bestendig PVC-folie. Alle materialen zoals de middenschotel, voetplaat, strips om het dak te bevestigen en ratels worden van RVS materiaal vervaardigd. De meegeleverde ventilator is een rvs 304 ATEX ventilator met max. 900M³/hr. Een meegeleverde veiligheid dient op de opslagtank te worden gemonteerd, bedrijfsdrukken zijn standaard Pmin. -2 en Pmax 5,0 mbar. Hogere drukken zijn op aanvraag leverbaar.

Specifieke eigenschappen biogas afdekking binnendoek

Gewicht [gr/m²] 750 950 1050
Gasdoorlaatbaarheid [cm³/m²/dag/bar] <350 <300 <300
Temperatuur: > -30°C / +70°C

Uitvoering:

In het midden van de tank wordt een middenkolom geplaatst en afgespannen naar de tankwand met uitrolbanden. Hierover wordt een net geplaatst. De membranen worden op de middenschotel geplaatst, dan naar 2 zijden uitgerold en middels een RVS strip vastgezet op de tankrand. De veiligheid moet op een flensaansluiting net onder de rand van de tank worden gemonteerd. Na het aansluiten van de ventilator is het biogas dubbel membraan gereed om te worden gecontroleerd op dichtheid en aansluitend om in gebruik te worden genomen. Zo heeft u een kwalitatief een grote gasopslag, snel geleverd inclusief montage zowel in Nederland als daarbuiten.