Een dubbel membraan dak is een dubbelmembraanafdekking, waarbij de buitenste afdekking altijd op druk gehouden wordt. Hierdoor hebben regen, sneeuw en wind er weinig vat op.

De afdekking heeft een groot voordeel ten opzichte van silodaken door een groot variabel gasopvangcapaciteit en kan dienen als afdekking van een vergister of navergister, om gas tijdelijk op te vangen. Uiteraard voldoet een dubbel membraan dak aan zowel de lokale als aan de Europese milieuwetgeving.

Dubbel membraan dak

Dankzij hoog chemische resistente en mechanisch sterke folieën voldoet de dubbel membraan afdekking aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Door nieuwe snij- en lasprocedures worden de biaxonale krachten in de afdekkingen beter opgevangen.

De halve bolconstructie zogt voor een lage silowandbelasting.

KWALITEIT

Elk dubbel membraan dak  is maatwerk door klantspecifieke wensen en externe factoren. De afdekking bestaat uit een gescheiden geïnstalleerd, onder- en bovenmembraan en zijn vervaardigd uit biaxionale versterkte weefsels met hoogwaardige, chemisch resistente PVC-coating.

De dubbel membraan daken hebben een zeer grote gasopvangcapaciteit en zijn leverbaar voor silo’s tot een diameter van ca. 40 meter.

Bedrijfsdrukken van 0 tot 5 mbar en een onderdruksituatie tot -1,5 mbar is geen probleem. Hogere druk is op aanvraag leverbaar. De spanbanden en het net ondersteunen het boven- en ondermembraan tegen onderdruksituaties en dient als afvang van zwavelcomponenten.

UITVOERING

De dubbel membraan dak wordt prefab aangeleverd op de bouwplaats. De ondersteuningsbanden (trekkracht van 2500kg) en het ontzwavelingnet (netsterkte van 400 kg/m²) wordt onder een hellingshoek gemonteerd.

Optioneel kunnen serviceopeningen aangebracht worden. Een houten balklaag is niet nodig, waardoor een aanzienlijke kostenbesparing wordt gerealiseerd.

Een dubbel membraan dak moet regelmatig visueel geïnspecteerd worden. Van het onder- en overdrukventiel moet het glycolniveau en het vriespunt van de glycol gecontroleerd worden.