Thermoplast tank systeem

thermoplast tankDe thermoplast tank wordt gebruikt voor het opslaan van vloeistoffen zoals schoon- en vervuild water, regenwater,slib en verontreinigde vloeistoffen. De opslagcapaciteit varieert van 150M³ tot aan maximaal 2.500M³ .

Kwaliteit

De thermoplast tank wordt opgebouwd uit een verzinkt stalen frame met daarin een bescherming tegen de wand. Daarin wordt een binnenhoes geplaatst. Het materiaal van de binnenhoes is afhankelijk van de op te slagen vloeistof, echter zal altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.
De spankap wordt uitgevoerd met een Azobe hard houten middenkolom en de afdekking is PVC 850 gr/m². De drijvende afdekking wordt voornamelijk uitgevoerd in 1 mm LDPE, gewicht 940 gr/m². De voordelen van dit folie zijn de lange levensduur (goede UV-bestendigheid) en de constante soepelheid bij hoge en lage temperaturen.

Toebehoren

De thermoplast tank kan worden afgedekt met een spankap of een drijfkleed. Het mixen kan met een elektrische dompelmixer of spuitkop.

Uitvoering

ISS Tanks kan het grondwerk verzorgen, plaatst daarna zelf de verzinkt stalen buitenwand op tegels. Aansluitend wordt de bescherming tegen de buitenwand gemonteerd. Nu kan de binnenhoes worden uitgevouwen en over de rand worden opgehangen. Aansluitend kan er een mixer en een afdekking worden gemonteerd, bestaande uit een spankap of drijfdek. Alle montagewerkzaamheden worden met eigen bouwteams uitgevoerd.

Voordelen

De voordelen van de thermoplast tank zijn:

  • Prijs technisch interessant ten opzichte van traditionele tanks.
  • Korte bouwtijd.
  • Ook te plaatsen op minder draagkrachtige grond.
  • Eenvoudig te verplaatsen.
  • Geen betonvloer nodig.